L'ESCÒLA I EL SEU ENTORN

 

 

 

Catalunya és una de les zones turístiques més importants de l’estat Espanyol. I dintre de Catalunya, a l’extrem nord-oriental del país, es troba la Val d'Aran, una de les reserves més remarcables en natura, paisatge, fauna i llibertat. Emmarcada per un magnífic entorn natural, la Val d'Aran s'ha convertit en la petita Suïssa, lloc de descans i esport, on es pot gaudir, també, d'una excel•lent acollida i qualitat gastronòmica mercès a la infrastructura d'hotels, restaurants i serveis de què disposa i que la fan mereixedora d'aquest títol.

L'Escòla d'Ostalaria està situada a la població de Les, la qual compta amb un entorn de gran atractiu paisatgístic, festes tradicionals de renom i una magnífica oferta turística.

 

L'any 1983 es va crear l'Escola d'Hoteleria de Les, centre d'ensenyament públic, amb la finalitat de dotar amb coneixements i estudis els professionals del sector turístic de la Val d'Aran. Així comença la història d'aquesta Escola d'Hoteleria, que s'ha convertit en un dels pilars fonamentals del sector turístic i de serveis, no tant sols per a la nostra comarca, sinó també. per a les comarques properes i per a la resta de Catalunya.

Amb el temps hem anat evolucionant com a Escola d'Hoteleria, fins arribar a l'actualitat: Avui per avui, podem oferir una de les escoles amb més qualitat i formació del Pirineu. Una oferta que es deu a una plena col•laboració entre l'escola, i els millors establimentsde restauració i d'allotjament de la comarca. A partir de 2006 l'escola va iniciar els projectes transfronterers amb la realització dels períodes de pràctiques de segon i tercer curs a establiments de Paris. D'aquesta forma s'aconsegueix submergir els alumnes i futurs professionals en un ambient cosmopolita i obert que ajudarà a la seva trajectòriapersonal i professional.

Tots els responsables de les empreses de la Vall com de Paris estan convençuts que l’Escola ha de formar els futurs treballadors i que d'aquests depèn la continuïtat i el desenvolupament en la qualitat del servei com a restauradors i hotelers. L'Escola es caracteritza per oferir una formació personalitzada que combina amb equilibri, els ensenyaments teòrics amb les pràctiques reals en empreses del sector.


 

 

 

Els alumnes de l'Escola es formen en grups reduïts, una realitat que permet de mantenir una estreta relació amb el professorat al llarg de tots els estudis. I és aquest vincle alumne-professor el que permet d'acomplir amb l’èxit les més altes fites en la qualitat de l'ensenyament i poder fer dels nostres alumnes futurs professionals capaços d'ocupar llocs de responsabilitat.

Generalitat de Catalunya . Departament d'Ensenyament . Institut d'Ostalaria Les-Val d'Aran

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Generalitat de Catalunya . Departament d'Educació. Institut d'Ostalaria Les